NUKKETEATTERI-ANNOS

- KULTTUURINNÄLKÄÄN !

Vuodesta 2005

Anna Louhelainen Oswald Basten
Anna Louhelainen
Oswald Basten
Nukketeatteri-ANNOS on kiertueteatteri, jonka esitykset yhdistävät klovneriaa ja nukketeatteria. Koko perheelle sopivissa näytelmissä korostuvat visuaalisuus ja liikeilmaisu. Teatterin perustajajäsenet Oswald Basten ja Anna Louhelainen ovat valmistuneet nukketeatteritaiteilijoiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2005. Tämän jälkeen he ovat teatterityönsä ohella jatkaneet opintojaan useissa kansainvälisissä teatterikouluissa ja -kursseilla - esimerkkeinä "International School of Play" (Portugali), "Eric de Bont's Clown School" (Espanja) sekä "Commedia dell"Arte"-ja "The Actor and the Mask"-kurssit Fabio Mangolinin ohjauksessa (Italia).

Nukketeatteri-ANNOS esiintyy eri puolilla Suomea kulttuuritaloissa, kirjastoissa, kouluissa, seurakunnissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Näytelmät ovat myös olleet edustettuina monilla maamme lastenteatterifestivaaleilla. Vuosien varrella ryhmä on tehnyt yhteistyötä eri taiteilijoiden ja instituutioiden kanssa, mm. ohjaaja Moshe Cohen (USA), muusikko Olli Attila (FI), Designmuseo, Lönnströmin taidemuseo, Kalliolan kansalaisopisto ja Yleisradio.

Nukketeatteri-ANNOS- produktioissa yhdistyvät klovnerian ja nukketeatterin ilmaisukeinot. Hyödynnämme monia erilaisia nukketeatteritekniikoita: erikoisosaamistamme ovat japanilaiseen perinteeseen pohjautuvat Bunraku-nuket, joilla on liikkuvat silmät sekä avautuvat suu.

Nukketeatteri-ANNOS toteuttaa moneen paikkaan sopivia ja taiteellisesti korkeatasoisia kiertue-esityksiä. Haluamme saapua sinne, missä yleisö on – ja tuoda helpotusta kulttuurinnälkään!


NUKKETEATTERI-ANNOS -PRODUKTIOT VUODESTA 2005:

2022 Kylmät Tassut, Lämmin Sydän
2021 Klovni Kylässä
2021 Unelmien Lentonäytös
2020 Sweet Dreams
2020 HA-HA-HALTIJA
2016 Maiskis & Loiskis
2015 Ja Lehmät Lentää
2015 Taivas Kattona
2014 Hui & Vau
2013 Päärynäpoika
2012 Sukellus Orvokkimereen
2011 Ihmeiden Markkinat
2010 Rouva Talvi
2009 Hämähäkki ja Taivaan poika
2007 Sankari Saappaissa
2006 Sirkustyttö


ESIINTYMISIÄ:

Live-streaming-esitys Suomesta seitsemään Euroopan maahan. Galway Fringe -festivaali, Irlanti. Teatrotoc - festivaali, Praha, Tšekin tasavalta. Kansainväliset nukketeatteriopiskelijoiden festivaalit, Bialystok ja Wroclaw, Puola. Taiteiden Yö, Kanneltalo ja Stoa, Helsinki. “Tall Ships´ Race” -festivaali, Turku. "Black and White Theatre Festival", Imatra. "Lasten Loiskis" ja "Lasten Lysti"-festivaalit, Jyväskylä. "Skidit" ja "Aprillia" -festivaalit, Tuusula. "Valo"-lastenteatterifestivaali, Joensuu. "Hippalot"-festivaali, Hämeenlinna. "Lasten Meripäivät", Kotka. "Hangö Teaterträff", Hanko. Lastenkulttuuriviikot: Hamina, Hanko, Kymenlaakso/Kotka, Pieksämäki, Rauma. "Nukketeatterin näyteikkuna" -tapahtuma, Oulun lasten- ja nuortenteatterifestivaali. Kulttuuriviikot, Haapajärvi. "Vonteenin valssi"-tapahtuma, Sippola. Nukketeatterifestivaali, Lahti. Tanssin päivän festivaali, Raisio. “Helsinki Design Week”, Helsinki. Olavinlinnan talvitapahtuma sekä "Pyhän Olavin päivä", Savonlinna. “Satuviikot”, Virolahti-Miehikkälä. Pikku-Aasin online-nukketeatterifestivaali, Vaasa. “Taiteiden Yö”, Tuusula. "Piispanpäivät", Kaarina. Seikkailupuisto, Turku. Pirkanpohjan taidekeskus, Ähtäri. Sellosalin kesäpiha sekä Espoon kulttuurikeskuksen "Amfi"-ulkoilmanäyttämö, Espoo. Kirjastot, kulttuuritalot, seurakunnat, päiväkodit, koulut ja tapahtumat ympäri Suomen.

Päivitetty 30.10.2022