NUKKETEATTERI-ANNOS

Anna Louhelainen Oswald Basten
Nukketeatteri-ANNOS on kiertävä teatteri, jonka esityksissä korostuvat visuaalisuus ja miiminen liikeilmaisu. Teatteriryhmän esiintyjät - Oswald Basten sekä Anna Louhelainen - ovat valmistuneet nukketeatteritaiteilijoiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2005. Lisäoppia on hankittu myöhemmin Espanjasta "Eric de Bont´s Clown School"-klovnikoulusta, jossa ryhmän jäsenet opiskelivat syksyllä 2012. Nukketeatteri-ANNOS esiintyy eri puolilla Suomea kulttuuritaloissa, kirjastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Ryhmän esitykset ovat olleet edustettuina monilla maamme lastenteatterifestivaaleilla.

Nukketeatteri-ANNOS -ryhmän näytelmissä yhdistyvät klovnerian ja nukketeatterin ilmaisukeinot. Hyödynnämme monia erilaisia nukketeatteritekniikoita - erityispiirteenämme ovat japanilaiseen perinteeseen pohjautuvat Bunraku-nuket, joilla on liikkuvat silmät sekä avautuva suu! Nukketeatteri-ANNOS on useissa projekteissaan tehnyt yhteistyötä myös muusikko Olli Attilan kanssa.

Nukketeatteri-ANNOS -teatterin tavoitteena on toteuttaa moneen paikkaan sopivia ja taiteellisesti korkeatasoisia kiertue-esityksiä. Haluamme saapua sinne, missä yleisö on - ja tuoda helpotusta kulttuurinnälkään! Saisiko siis olla pieni, mutta maittava annos teatteria?