Kylmät tassut, lämmin sydän!

Tarina siitä, kuinka hyväsydäminen jänis toi tulen maan päälle.

Jänis kylmillä tassuilla

Ky-ky-ky-kylmä! Aikojen alussa maan päällä ei ollut tulta. Liekki oli Näädällä, mutta hän asui korkealla vuorella, tiheän metsän tuolla puolen, ja vartioi sitä itsekkäästi muilta eläimiltä. Silloin pieni, mutta rohkea Jänis päätti jekuttaa Näätää ja tuoda tulen maan päälle kaikkien iloksi.

Näätä, Näätä, tulta hän vartioi, Jänis pieni lämmöstä unelmoi. Hän päätään jo raapii, pohtii, kuinka Näätää huijata tohtii. Silloin "Ahaa!", Pupu idean saa, Näätä herkkuja rakastaa...

Lämminhenkinen esitys pohjautuu Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tarinaan "Kuinka Jänis toi tulen maan päälle". Kertomus nostaa esiin muiden hyväksi toimimisen tärkeyden: tulesta riittää lämpöä kaikille!

Esityksen puvut vievät lapset eri tunnelmiin ja tarinankerronta, klovneria, laulu sekä tanssi houkuttelevat mukaan mielikuvitusleikkiin. Puhetta on vähän eli näytelmä sopii myös katsojille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Esityksen loppuhuipennuksena ovat kiinalaiset viuhkat, joiden silkki leijuu ilmassa tulenliekkien lailla...

Näytelmä on toteutettu suomalais-amerikkalaisena yhteistyönä: ohjauksesta vastaavat Moshe Cohen (USA) sekä Oswald Basten (Suomi). Esityksen valmistamista edelsi osallistava "ILOMIELIN"-teatterihanke, jossa pohdittiin yhdessä helsinkiläisten päiväkoti-lasten kanssa, mikä saa nauramaan.

Tekijät haluavat kiittää Suomen Kulttuurirahastoa, jolta on saatu tukea näytelmän toteuttamiseen.

Jänis kiinalaisilla viuhkilla

  Lisätietoja esityksestä

 • Kohderyhmä:

  Esitys sopii yli 3-vuotiaille.

 • Tilavaatimukset:

  Esitystilan koko min. 3 m x 3 m. Lapset voivat istua lattialla, erillistä katsomoa ei tarvita.

 • Yleisömäärä:

  Maks. 100 katsojaa / näytös.

 • Esityksen kesto:

  n. 30 minuuttia.

 • Esitysajankohta:

  Sopimuksen mukaan, myös aamupäivät.

 • Esityksen pystytys:

  Pystytys 1 tunti 30 minuuttia, purku 45 minuuttia.

 • Hinta:

  tiedustelut info@nukketeatteri-annos.com tai p. 040-589 2272

Näädän lämmin tassu